CD/DVD MASTERING & PRE-MASTERING

Voor de mastering en pre-mastering werkt EURODISC samen met Soundware

Music Productions BV. Voor het vervaardigen van een CD of DVD produktie wordt eerst een speciale CD of DVD gemaakt, de zogenaamde pre-master CD/DVD.
 
Dit is inclusief:
Individuele level aanpassing van tracks, PQ coderen, Pre-master CD/DVD en Pre-view CD/DVD

CD & DVD Mastering - Premastering - Glassmaster

 

Is Uw materiaal afkomstig uit diverse studio's, bevatten opnamen teveel ruis, of klinken de opnamen niet goed genoeg, dan bied Soundware gunstig geprijsde mastering pakketten om ook Uw CD of DVD te laten klinken als een commerciŽle release. Mastering brengt Uw CD/DVD naar een professioneel niveau.

GLASSMASTERING

Het maken van de glassmaster gebeurt bij Music Group BV in een geheel steriele en stofvrije ruimte. De glassmastering en galvanisatie vormen de twee belangrijkste onderdelen van het hele masteringsproces. Daarbij wordt in eerste instantie een glasplaat voorzien van een lichtgevoelige laag en uitgehard in een oven (de resist master).

Vervolgens brengt een laserstraal de muziekinformatie aan door middel van belichting. Daarna wordt de glasplaat, vergelijkbaar met een filmrolletje, ontwikkeld en voorzien van een zilverlaag. Nu heb je de glassmaster.

Bij het galvaniseren van de glassmaster wordt de zilverlaag en de nikkellaag aangegroeid en vervolgens van de glassmaster gescheiden. Zo ontstaat de vader, waarmee een moeder en meerdere zonen gemaakt kunnen worden. Alleen van de vader en de zonen kunnen stampers gemaakt worden.

Studiomaster aanleveren als:

DAT tape (op 44.1 Khz gesampled), DVD/CD-R CD/DVD


            

 

 © 2006 MUSIC GROUP BV - WEBDESIGN: YOUR CONCEPT